Zanussi tvättmaskin

Sponsrade länkar

Zanussi är ett italienskt varumärke som numera återfinns i Elektrolux ägo. Märket är ledande inom tvättmaskiner i södra Europa.

Sponsrade länkar

Varumärket Zanussi inledde sin karriär genom att tillverka spisar och andra köksmaskiner. Tvättmaskinerna kom in i bilden först senare. Idag är Zanussis tvättmaskiner emellertid spridda över hela världen – och märket är utan tvekan den italienska tillverkaren av vitvaror med störst spridning på jordklotet. Konkurrenten Indesit är – till skillnad från Zanussi – inte etablerad på andra sidan Atlanten i samma stora utsträckning.

Zanussi tvättmaskiner i Sverige

I Sverige är Zanussi ett ovanligt märke – de ströexemplar som förmedlas via stormarknaderna är ofta rena billighetsvarianter som snarare bidrar till att höja konkurrenternas status än att ge Zanussi bra rykte. Den svenska marknaden för tvättmaskiner är nämligen oerhört konservativ – åtminstone i den bemärkelsen att en del etablerade varumärken har en sådan särställning på marknaden att de är i princip omöjliga att konkurrera ut. Den som vill få en rättvis bild av Zanussis produktutbud bör istället kika in på varumärkets italienska eller tyska hemsidor.

Intressanta modeller och klassisk design

I vårt tycke är Zanussi expert på att ge den klassiskt tidlösa designen ett roligt ansikte. Maskinerna är inte lika tråkiga som Bosch, men i gengäld gör den kvadratiska utformningen att de förblir tidlöst moderna även efter ett fåtal år. I modellutbudet återfinns såväl toppmatade som frontmatade modeller. De frontmatade maskinerna i modellserien ZWG och ZWN kan särskilt rekommenderas som bruksmaskiner till storhushåll.