Candy tvättmaskin

Sponsrade länkar

Candy är ett uddamärke på den svenska marknaden för tvättmaskiner. Märket har status som ett lågprisalternativ – och maskinerna är de facto billiga i inköp.

Sponsrade länkar

På tvättmaskinsfronten har Candy i första hand gjort sig känt för sina små kompaktmodeller. Men märket har idag ett rikt modellutbud, som omfattar alltifrån riktigt billiga maskiner till stora hushållsmaskiner som slukar närmare tio kilo tvätt och har fina parametrar på papperet. Tyvärr är mångas erfarenhet av märket att tvättmaskinerna inte håller måttet – märket har även uppmärksammats i media efter att en av de billigare modellerna exploderat i ett testlaboratorium; något som direkt föranledde säljstopp i Tyskland, där märket har en stor marknad.

Fördelar med Candy tvättmaskiner

Den främsta fördelen med en tvättmaskin från Candy är det låga priset. Märkets kompaktmodell Aqua 100F är dessutom ganska futuristisk ur designsynpunkt – även om det billiga plasthöljet visserligen inte går att försköna i oändlighet. I GO-serien återfinns den frontmatade modellen 1492 DH med en tvättkapacitet på hela nio kilo samt W485D-01S som har en maximal kapacitet på åtta kilo. Båda modellerna – som utgör Candys flaggskepp – kan jämfört med andra märken klassas som alldagliga bruksmaskiner med A-betyg både i fråga om tvätteffekt och om energiklass. Centrifugeffekten hos de nämnda modellerna i GO-serien uppgår till beskedliga 1400 varv i minuten, medan kompaktmodellen Aqua 100F har blygsamma 1000 varv. Däremellan finns en rad billiga standardmodeller med mellan 1000 och 1200 varvs centrifugkapacitet – dessa har modellmärkningen GO4 eller GOY.

Begränsat servicenät

På den svenska marknaden har varumärket Candy ett mycket begränsat servicenät – den som drabbas av allvarliga brister, efter att garantin löpt ut, får således räkna med att se sig om efter en ny maskin. Men å andra sidan – Candy är ett billigt märke – och den som köper en lågprismaskin byter allt som oftast ut maskinen hellre än att reparera den.