Matsui tvättmaskin

Sponsrade länkar

Matsui är ett billighetsmärke på den svenska marknaden för tvättmaskiner. Stormarknader som Elgiganten rear ibland ut Matsui för under 2000 kronor.

Sponsrade länkar

Matsui är ett i raden av de renodlade billighetsmärken som under senare tid etablerat sig på den svenska marknaden för tvättmaskiner. Att köpa en Matsui är således en ren chansning – i bästa fall får man en tvättmaskin som håller i några år. I sämsta fall brakar maskinen ihop strax efter att garantitiden löpt ut – och i så fall lönar det sig knappast att reparera maskinen med hänvisning till det låga inköpspriset. Däremot är Matsui desto starkare inom annan elektronik – exempelvis avancerade elektronikkomponenter till mobiltelefoner.

Matsui – lågprismärke på Elgiganten

I Sverige distribueras Matsui i första hand av Elgiganten. I skrivande stund säljer t.ex. Elgiganten en Matsui för rekordlåga 1790 kronor. Det rör sig om en frontmatad modell med 1000 varvs centrifugering och en tvättkapacitet på fem kilo. Några övriga finesser finns knappast – men tvättmaskinen påstås ändå kunna täcka de mest basala behoven.

Ger billigheten en ny dimension

I fråga om Matsui är det knappast intressant att diskutera reservdelar och serviceutbud. Det exceptionellt låga priset implicerar nämligen att vare sig service eller reservdelar är intressanta. Tvättmaskinen slängs, helt sonika, ifall den skulle gå sönder. Någon reparation lönar sig knappast – än mindre är det aktuellt med service. Ur denna synvinkel är Matsui de facto ett bra märke – det låga priset konkurrerar ut alla andra möjliga kvaliteter och parametrar som kännetecknar en bra tvättmaskin. Maskinen riktar sig till en målgrupp som slaviskt letar efter lågprismaskiner och vill ha en maskin som håller måttet i något eller några år.