AEG tvättmaskin

Sponsrade länkar

Företaget AEG upplöstes år 1996, men varumärket används fortfarande av Electrolux i fråga om tillverkning av tvättmaskiner.

Sponsrade länkar

Sedan 1996 används det tyska kvalitetsmärket AEG för tvättmaskiner utvecklade av svenska Electrolux. Efter att företaget upphörde att existera har också antalet tillgängliga AEG-modeller sjunkit väsentligt på den svenska marknaden. Serien Lavamat är en tidlös klassiker som fortfarande tillverkas; denna modellserie uppfattas som en bättre bruksmaskin – nästan i klass med Miele – och har alltifrån avancerade ylleprogram till program som handtvätt och extra sköljningsalternativ. Naturligtvis är energiklassning, tvätteffekt och centrifugering i toppklass.

Reservdelar till äldre AEG-maskiner

Med tanke på det faktum att företaget AEG sedan länge har gått i graven, är tillgången på reservdelar fortfarande mycket god. Detta beror främst på att märket var – och fortfarande är – mäkta populärt på den svenska marknaden för tvättmaskiner. Efterfrågan på reservdelar är stor tack vare det faktum att många trogna AEG-kunder sätter ett värde i att reparera sina gamla tvättmaskiner. Många bostadsköpare som flyttar in i en ny bostad väljer dessutom gärna att behålla den befintliga tvättmaskinen ifall den är av märket AEG eller Miele. I annat fall känns det ofta fräschare att byta ut den gamla maskinen mot en ny.

AEG på begagnatmarknaden

Ett av få varumärken, som faktiskt går åt som smör i solsken på begagnatmarknaden, är AEG. Det starka varumärket har lett till att det finns ett intresse för AEG även som begagnad – något som är mycket ovanligt i fråga om tvättmaskiner. Den som har behov av att köpa en tvättmaskin prioriterar vanligen en fabriksny modell.