Kenny tvättmaskin

Sponsrade länkar

Kenny är en nischad tillverkare av tvättmaskiner; varumärkets flaggskepp är en kompaktmaskin med beteckningen Euronova.

Sponsrade länkar

Varumärket Kenny riktar sig uteslutande till kunder i behov av tvättmaskiner i miniformat. Märkets mest sålda maskin heter Euronova – det rör sig om marknadens minsta kompaktmodell, som slukar måttliga tre kilo tvätt. Maskinen tvättar plaggen med bästa effekt (A) och centrifugerar dessa i 1000 varv. Euronovas yttermått (djup 45 cm, bredd 46 cm och höjd 68 cm) är fördelaktiga såtillvida att maskinen lätt kan väggmonteras i små badrum som saknar avsedd golvyta för tvättmaskin. Denna maskin är med andra ord särskilt väl lämpad för singlar bosatta i små lägenheter.

Toppmatad kombimaskin från Kenny

Den andra maskinen i Kennys produktsortiment är en toppmatad tvättmaskin som även fungerar som torktumlare. Maskinen har tilldelats energimärkningen A på den europeiska skalan A-G. Detsamma gäller för tvätteffekten. Centrifugeringen når upp till imponerande 1300 varv, vilket är ovanligt bra för en toppmatad modell. Denna tvättmaskin – som går under märkesbeteckningen Duo – är den enda toppmatade kombimaskin som för närvarande finns ute på marknaden.

Dyrgrip i hårdplast

Den enda skönjbara nackdelen med tvättmaskinerna från Kenny är det höga priset. Modellen Euronova kostar t.ex. långt över 5000 kronor, såvida man inte beställer modellen online – i så fall kan man spara några hundralappar på kuppen. För dessa pengar får man ingen vidare prestanda, men väl en tvättmaskin som kan monteras i princip överallt – både i skåp och på väggen.