LG tvättmaskin

Sponsrade länkar

LG har länge betraktats som udda på den svenska marknaden för tvättmaskiner och andra vitvaror. Under 2000-talet lyckades märket dock få till stånd en omfattande statushöjning.

Sponsrade länkar

I början av 2000-talet uppfattades LG som ett udda varumärke, men märket lyckades höja sin status inom loppet av ett fåtal år. Bland tvättmaskiner är LG numera en av ledarna. Varumärket är förvisso inte lika anrikt som Bosch, Siemens, AEG eller Miele – men maskinerna är knappast sämre. Märket profilerar sig särskilt inom högklassiga, frontmatade tvättmaskiner med hög tvättkapacitet. De facto finns det ingen riktigt billig modell från LG – alla maskiner är minst medelmåttiga.

Kännetecken för LG

En tvättmaskin från LG är sällan undermålig vad gäller kvalitet. Till skillnad från tråkiga tyskar som Miele, Siemens och Bosch har LG faktiskt satsat lite mer på designen – utan att göra avkall på funktionella detaljer. Märkets modeller kännetecknas vidare av en enorm tvättkapacitet – de slukar alltid minst sex kilo torr tvätt – men å andra sidan är de stora och klumpiga. Den som har ett litet kök eller badrum kan således få problem med att klämma in en bjässe från LG – men för villaägarna med separat tvättstuga eller tvättkällare är däremot storleken av mindre betydelse. Ytterligare allmänna kännetecken:

  • LG har en bra energimärkning på samtliga modeller – även de billigaste maskinerna är i regel som lägst märkta med energiklass A++.
  • Maskinerna är tysta, vilket möjliggör att de kan köras på natten när elen är som billigast.
  • Maskinerna känns moderna tack vare elektronisk display (gäller även de billiga modellerna).
  • Märket erbjuder tio års kvalitetsgaranti – i likhet med Miele, som tillverkar tvättmaskiner i det absoluta toppskiktet.

Slutligen kan nämnas att priserna på maskinerna från LG är jämförelsevis höga – i synnerhet om de köps i fysisk butik. På nätet finns det däremot riktiga klipp att göra. Den som handlar sin LG online har således chans att få en riktigt bra maskin för pengarna.