Miele tvättmaskin

Sponsrade länkar

Det finns få märken som slår Miele när det gäller kvalitet, stil, finesser och tvättresultat. Men en tvättmaskin från Miele kostar också skjortan – räkna med att betala upp till 20 000 kronor för en bättre bruksmaskin.

Sponsrade länkar

Miele är en tysk kvalitetstillverkare av vitvaror – däribland tvättmaskiner – som utmärker sig genom sin höga kvalitet. Märket lämnar en generös kvalitetsgaranti på tio år, som är i blygsammaste laget med tanke på tvättmaskinernas beräknade livslängd som uppgår till det dubbla. En tvättmaskin från Miele är – föga förvånande – nästan fyra gånger så dyr som en vanlig kvalitetsmaskin med motsvarande parametrar och tvättkapacitet. Övriga kännetecken för tvättmaskiner från Miele:

  • Mieles kvalitet är dokumenterad – inte minst i oberoende tester utförda av konsumentmagasinet Råd & Rön.
  • Märket har i samtliga tvättmaskiner installerat en patenterad trumma, vars unika detalj består av en s.k. vattenfilm som utgör ett mellanrum mellan trumma och tvätt. På så sätt sugs inte känsliga smådetaljer som knappar och snören in i hålen och plaggen får därmed en längre livslängd.
  • Plagganpassade tvättprogram, t.ex. speciella skjort- och kuddprogram.
  • Tvättvåg för exakt anpassning av vattenmängd (gäller enbart utvalda modeller).

Priset – den enda tveksamheten

Den enda faktor som talar mot Mieles tvättmaskiner är priset, som är tre till fyra gånger så högt som priset på en vanlig bruksmaskin. Miele håller förvisso längre än de flesta andra tvättmaskiner; ett faktum som man visserligen måste sätta i relation till att den sammanlagda livslängden hos tre eller fyra vanliga bruksmaskiner säkerligen är minst lika lång som hos en enda tvättmaskin från Miele. Med andra ord – Miele må vara världsbäst. Men sett till den höga prisnivån får man i slutändan bara vad man betalar för.