Electrolux tvättmaskin

Sponsrade länkar

Elektrolux har länge varit en av världens ledande tillverkare av tvättmaskiner och andra vitvaror. Maskinerna kännetecknas av sin klassiska design, höga detaljkvalitet och förträffliga tvättegenskaper.

Sponsrade länkar

Tvättmaskinerna från Elektrolux är något roligare i designväg än tyskarna Bosch, Siemens – och AEG för den delen. Märket upplevs i utlandet som exklusivt – den svenska kvaliteten är fortfarande en egenskap som säljer. Konsonansen mellan status, kvalitet, faktiska tvättegenskaper och pris talar vidare till varumärkets fördel. Märket är ett praktexempel på att lagom räcker gott och väl – Electrolux slår inte Miele vad gäller kvalitet och tvättegenskaper. LG är starkare designmässigt och Bosch och Siemens är bäst på funktionalitet. Elektrolux är inte bäst på något, men inte heller sämst – och det är just den jämna fördelningen av sinsemellan olika egenskaper som gör märket beundransvärt.

Stort utbud av frontmatade modeller

Electrolux är väl framme inom frontmatade familjemaskiner – inom denna kategori återfinns bland annat EWF-, EWP- och EWS-serierna, som samtliga är robusta modeller som passar såväl normalhushåll som storfamiljer – och alla hushållskonstellationer däremellan. Märket hyser även en toppmatad modell – Electrolux EWT1266EDW – samt en kompaktmaskin med modellbeteckningen EWC 1350, som sväljer tre kilo torr tvätt. Denna lilla maskin har en centrifughastighet på hela 1300 varv i minuten. Och just centrifughastigheten är en av Electrolux’ många styrkor – de frontmatade maskinerna har överlag höga varvtal.

Brett servicenät och många detaljister

Till märkets fördel hör även det faktum att servicenätet är brett i moderlandet Sverige. Märket har dessutom manualer för nedladdning online via den officiella hemsidan (electrolux.se). På nämnda hemsida kan man även söka efter närmaste servicestation.