Samsung tvättmaskin

Sponsrade länkar

Att varumärket Samsung även tillverkade tvättmaskiner var knappast känt för några år sedan. Men märket har profilerat sig genom att på kort tid ha blivit en av storsäljarna på den svenska marknaden för tvättmaskiner.

Sponsrade länkar

Samsung tillverkar tvättmaskiner med fokus på miljötänk. Varumärkets storsäljare – modellserien Samsung Eco Bubble – är av allt att döma varumärkets flaggskepp. Denna modell kännetecknas av att maskinen tillsätter en liten mängd luft i blandningen av vatten och tvättmedel. På så sätt skapas små bubblor, som lätt tränger in i fibrerna och skapar samma renlighetsgrad vid kalltvättar som vid en normal kulörtvätt på 40 grader. Genom att inte värma vattnet sätt minskar följaktligen energiförbrukningen. Från läkarhåll påtalas gärna att denna metod förvisso tvättar rent – men inte har samma bakteriedödande effekt som en vanlig varmtvätt. Själva effekten är emellertid alltigenom fullgod trots den bakteriella närvaron.

LCD-displayer ger modernt intryck

Att Samsung lyckats med designen på sina tvättmaskiner råder det ingen tvekan om. Alla märkets maskiner har en LCD-display eller färgskärm, som informerar om kvarvarande tvättid, temperatur och annat som kan vara av vikt för den som tvättar. Tvättluckan är dessutom stor och iögonfallande tack vare sin silverglänsande design. Centrifugeffekten underskrider aldrig 1400 varv – inte ens hos de billigare modellerna – och tvätteffekten graderas till A på samtliga maskiner i modellserien Eco Bubble. Vidare har alla maskiner i denna serie möjlighet att ställa in fördröjd sluttid.

Perfekta tvättmaskiner för storhushåll

Det förefaller uppenbart att Samsung riktar in sig mot storhushåll – maskinerna slukar mellan sju och tolv kilo torr tvätt beroende på modell. Varumärket har även ett rikt utbud av torktumlare, som designmässigt smälter väl samman med tvättmaskinerna.