Indesit tvättmaskin

Sponsrade länkar

Indesit är en stor tillverkare av tvättmaskiner för standardhushåll. Märket, som härstammar från Italien, har på den svenska marknaden status som ett billighetsmärke.

Sponsrade länkar

På den europeiska kontinenten är Indesit en populär tillverkare av tvättmaskiner. Märkets maskinutbud inrymmer såväl dyra som billiga tvättmaskiner, men av någon anledning har enbart de senare fått fotfäste på den svenska tvättmaskinsmarknaden. På förekommen anledning uppfattas märket i vårt land som ett billighetsmärke jämförbart med Ariston och Hoover. Prislappen på ingångsmodellerna från Indesit ligger i skrivande stund på ungefär 3000 kronor.

Bra basmaskiner för familjer

Under senare år har tvättmaskinerna från Indesit genomgått ett rejält uppsving vad gäller kvalitet och tvättresultat. Märkets maskiner är idag både snygga och bra utrustade med både lyxprogram och fullgod centrifugeringskapacitet. I synnerhet de frontmatade modellerna i IWE-serien kan rekommenderas för privathushåll med barn.

Reservdelsbrist i Sverige

Den främsta nackdelen med varumärket Indesit är således vare sig kvalitetsbrister eller skralt programutbud, utan snarare det faktum att maskinerna är nästintill omöjliga att reparera efter att garantitiden löpt ut. Märket har inga egna butiker i Sverige, utan säljs istället via stormarknader som Elgiganten och MediaMarkt. Även de som lämnar in tvättmaskinen för reparation under själva garantitiden, kan räkna med långa väntetider – i synnerhet i de fall reservdelar måste specialbeställas från utlandet. På den europeiska kontinenten – och i Danmark för den delen – är tillgången på reservdelar och reparationsstationer desto bättre. I dessa länder har märket också en avsevärt högre status än hemmavid.