Husqvarna tvättmaskin

Sponsrade länkar

Husqvarna är ett märke som i första hand förknippas med motorsågar – rent av i den grad att märkets tvättmaskiner sågar många av konkurrenterna.

Sponsrade länkar

Varumärket Husqvarna har ett tiotal frontmatade tvättmaskiner och en toppmatad modell i sin QW-serie. Modellerna varierar vad gäller tvätteffekt, energimärkning och antalet specialprogram – men även de billigaste maskinerna har elektronisk display, skonprogram och ett snabbprogram som gör sig förtjänt av namnet; snabbprogrammet tvättar en fullproppad maskin i 60 grader på den imponerande tiden 60 minuter. Maskinerna är dessutom snygga, innovativa och mycket funktionella. Däremot är maskinernas ljudnivå inte i världsklass – till nackdel för lägenhetsboende men knappast intressant för villaägare med separat tvättstuga. Övriga fördelar med Husqvarnas tvättmaskiner:

  • Maskinerna är försedda med ett snabbprogram som tvättar lätt smutsad tvätt på under 30 minuter.
  • Särskilda program för modeplagg.
  • Allergiprogram med upp till sju sköljomgångar.
  • Väl tilltagen centrifugeffekt – 1500 varv kan betraktas som ett genomsnitt bland alla märkets modeller.

Bra servicenät i Sverige

På varumärkets officiella hemsida slussas besökarna vidare till Electrolux’ servicenät – detta med anledning av att Electrolux äger rätten att använda varumärket Husqvarna (inom vitvaror) trots att Husqvarna numera är ett självständigt börsnoterat bolag. Electrolux’ servicestationer tar således även emot maskiner från varumärket Husqvarna. Den som däremot behöver ladda hem en bruksanvisning till en ny eller gammal Husqvarna, gör det enklast på märkets hemsida (husqvarna-electrolyx.se). Maskinerna är genomgående fullt jämförbara med kända tyska tillverkare som Bosch och AEG. Däremot är märket något av en lillebror till Electrolux, vilket skapar en konkurrenssvårighet såväl på internationella som nordiska marknader.