Bosch tvättmaskin

Sponsrade länkar

Bosch är ett av få tyska kvalitetsmärken som lyckats behålla en hyfsad detaljkvalitet även efter att företaget flyttat produktionen till lågprisländer. Märket erbjuder funktion och kvalitet – men är i gengäld anonymt och tråkigt.

Sponsrade länkar

Tyska Bosch är ett av få kvalitetsmärken som har lyckats behålla sin höga detaljkvalitet trots att produktionen av märkets tvättmaskiner har flyttat från moderlandet Tyskland till lågprisländer. Märket är oförtjänt okänt på tvättmaskinsfronten, men uppmärksammas desto mer i fråga om elverktyg och reservdelar till fordon mm.

Både dyra och billiga tvättmaskiner

Styrkan hos varumärket Bosch bevisas dels genom att märket inte tappat i status trots att Bosch numera hyser en rad riktigt billiga maskiner i sitt sortiment, dels genom att märket inte påverkas negativt av att tillverkningen av maskinerna sker utanför Tyskland. Idag tillverkar märket de facto såväl billiga modeller i prisklassen 3000 kronor som dyra maskiner i prisklassen 10 000 kronor och uppåt. Märkets WAS-serie inrymmer prestigemodeller, medan WAE-serien omfattar mera alldagliga tvättmaskiner för privathushåll. Modellutbudet omfattar även kombinerade tvätt- och torkmaskiner.

Stilrent, propert – och funktionellt

Bosch kännetecknas av en stilren, funktionell och något tråkig design. Designen kan betraktas som värdekonservativ – den har nämligen inte ändrats märkbart under de senaste tio åren. Däremot kan man räkna med att alla vred och knappar fungerar klanderfritt samt att varumärket tillhandahåller reservdelar som passar även till ovanligare modeller. Märket bantar inte ner kvaliteten, men däremot kan funktionerna och tvättprogrammen vara i klenaste laget – i synnerhet hos de billigare maskinmodellerna.