Ariston tvättmaskin

Sponsrade länkar

Ariston är ett lågprismärke som numera säljus under varumärket Hotpoint. Maskinerna är prestandamässigt fullt godtagbara, men reservdelsutbudet är skralt – liksom antalet servicestationer.

Sponsrade länkar

Varumärket Ariston har, trots en del påtagliga kvalitetsförbättringar, fortfarande status som ett lågprismärke. På den svenska marknaden säljs maskinerna under varumärket Hotpoint, alternativt Hotpoint-Ariston. Varumärkets flaggskepp är utan tvekan de maskiner som ingår i WMD-serien; dessa har alltid förstklassiga energimärkningar och fina tvättresultat – inte minst uppgår centrifughastigheten till hela 1600 varv hos de dyrare WMD-modellerna. Denna serie kännetecknas yttermera av sin väl tilltagna tvättkapacitet – samtliga modeller sväljer minst sju kilo torr tvätt. I den snarlika WMG-serien har tvättmaskinerna ungefär samma prestanda – men tvättkapaciteten är däremot avsevärt mycket mindre.

Stor toppmatad tvättmaskin

I varumärkets modellsortiment ryms även ett par toppmatade modeller. Modellen ECOT7D sväljer hela sju kilo tvätt – en ansenlig mängd för en toppmatad modell. Centrifugeringshastigheten i nämnda modell uppgår till hela 1400 varv – tillika en imponerande siffra för en toppmatad maskin. Ariston kan knappast sägas vara ett budgetmärke om man ser till antalet tvättprogram. Förutom de vanligaste programmen finns även särskilda skjortprogram, snabbtvätt och ett specifikt program för barnkläder även i märkets billigare maskiner.

Maskiner med rolig design

Ur designsynpunkt kan tvättmaskinerna från Ariston betraktas som stilrena och funktionella. Såväl frontlucka som instrumentpanel är designade på en sådan nivå att märket inte upplevs som tråkigt; samtidigt som designen inte har hunnit passera gränslinjen från tidlös till kaotisk. Märkets största nackdel är det bristande servicenätet på den svenska marknaden samt svårigheten i att hitta reservdelar.