Begagnad tvättmaskin

Sponsrade länkar

Marknaden för begagnade tvättmaskiner är begränsad mellan privatpersoner. För industritvättmaskiner är begagnatmarknaden emellertid desto ljusare.

Begagnad tvättmaskin i bruksskick
Marknaden för begagnade tvättmaskiner – som denna standardmodell – är förvånansvärt liten. På återvinningsstationerna dumpas dagligen fullt fungerande bruksmaskiner. Den enda anledningen: hög ålder.

Sponsrade länkar

Marknaden för begagnade vitvaror – däribland tvättmaskiner – är begränsad. Det låga priset på nya tvättmaskiner – i kombination med svårigheten att transportera tvättmaskinen från en plats till en annan – gör att de flesta investerar i en ny tvättmaskin direkt från början. Däremot kan det vara värt att tänka på följande:

  • På begagnatmarknaden för tvättmaskiner kan man som privatperson göra verkliga klipp. Tvättmaskinernas andrahandsvärde kan nämligen inte jämföras med andra populära föremål på begagnatmarknaden som t.ex. bilar och biltillbehör. En nästan ny tvättmaskin kan t.ex. köpas för 1000 kronor och en några år gammal standardmodell, från en känd tillverkare, bör inte kosta mer än en 500-lapp.
  • En begagnad tvättmaskin har varken garanti eller försäkring – fråga därför ingående varför försäljaren vill bli av med sin gamla fungerande maskin. En vanlig orsak till att begagnade tvättmaskiner reas ut på Blocket är bostadsrenoveringar – en renovering innebär ju att allt ska bytas ut, även vitvarorna. I händelse av en utförsäljning av vitvaror – till förmån för renoveringar – brukar man som privatperson kunna göra verkliga klipp.

Stor marknad för begagnade industritvättmaskiner

Efterfrågan på begagnade industritvättmaskiner är emellertid stor – många nyetablerade hyresvärdar vill t.ex. utrusta sina tvättstugor med fungerande bruksmaskiner samtidigt som de vill undvika att investera alltför mycket pengar på nya modeller. Denna typ av tvättmaskiner är mycket dyra som nya, varför såväl restauranger som hotell gärna väljer begagnade alternativ.