Hoover tvättmaskin

Sponsrade länkar

På den svenska marknaden för tvättmaskiner uppfattas Hoover alltjämt som ett uddamärke – detta trots att märket har en lång tradition i vårt land. Hoover har sitt ursprunglig i USA.

Sponsrade länkar

Varumärket Hoover har status som ett lågprismärke på den svenska marknaden; ett faktum som innebär att vare sig servicenät eller reservdelsutbud är i toppklass. Till billiga tvättmaskiner köper man nämligen sällan reservdelar – i många fall är det helt enkelt smidigare att köpa en helt ny tvättmaskin. Vad märket Hoover beträffar har varumärket en lång tradition på andra sidan Atlanten. På den europeiska marknaden finns märket etablerat sedan 1932, då varumärket lanserades i Storbritannien.

En rik modellflora

I Hoovers modellflora ingår såväl toppmatade som frontmatade modeller. Märkets frontmatade tvättmaskiner har prefixet VHD i modellbeteckningen. De frontmatade maskinerna sväljer bortåt tio kilo torr tvätt och har en väl tilltagen centrifugeringshastighet mot bortåt 1600 varv. Hoovers toppmatade tvättmaskiner betecknas antingen med HTV eller HNT och kan generellt sett rekommenderas i jämförelse med andra liknande modeller – priset talar nämligen till Hoovers fördel.

Bra parametrar och klassificeringar

Jämfört med andra lågprismärken såsom Indesit, Candy och Ariston har Hoover ett oförtjänt dåligt rykte. Tvättmaskinerna är förvisso billiga – men inte dåliga till den grad att märket förtjänar att jämföras med det absoluta bottenskrapet bland tvättmaskinstillverkare. Kvaliteten är i vårt tycke helt i sin ordning, men det som möjligen talar till Hoovers nackdel är bristande serviceutbud och auktoriserade reparationsstationer. Däremot kan bruksanvisningar med största enkelhet laddas hem kostnadsfritt online.